Enpro Bilişim
  • Anasayfa
  • Kurumsal
  • Faaliyetler
  • Projeler
  • Referanslar
  • İletişim
  • Blog
Ocak 24, 2020 Başak Akbaş tarafından

Dünya’da Kodlama / Türkiye’de Kodlama

Dünya’da Kodlama / Türkiye’de Kodlama
Ocak 24, 2020 Başak Akbaş tarafından

Ülkelerin kalkınma düzeyini etkileyen ekonomik gelişmeler, dijital ekonomi ve Endüstri 4.0, dünyada ciddi bir ilerleme kaydederken bu dijital dönüşüm hızını yakalamak Ülkemiz için önemli bir başlık olmalıdır.

Küresel iş gücünün önemi artarken, eğitim – öğretimde teknoloji kullanımı, yaygınlaşması ve bundan faydalanma çalışmaları, yönetimlerin buna ayak uydurması, ekonomik büyüme ve refah düzeyini artıracaktır. Yapılan araştırmalar kodlama eğitiminin, edinilmesi gereken problem çözme, bilişsel düşünme, algoritmik düşünme, yaratıcılık gibi bir çok temel beceriyi kazandırdığını ve bu becerilerin erken yaşta gelişmesinin daha kolay olduğunu göstermektedir.

Dünya’da kodlama ne durumda?

Kodlama bir çok ülkede zorunlu eğitim müfredatına girmeye başladı bile. Bunlarda bazıları; İngiltere (5-16 yaş arası çocuklar için “Bilgisayar Bilimleri” dersini müfredatına zorunlu ders olarak koyan ilk ülke)

İtalya (İlkokul öğrencilerine “Gelecek için Programlama” projesi kapsamında kodlama eğitimine başladı.)

Finlandiya (Geleceği kodlama bilen kişilerin inşa edeceği anlayışıyla Kodlama derslerine başladı.)

Estonya (2012 yılında, 7-16 yaş arası çocuklar için kodlama sınıfları açtı.)

Çin (Kodlama eğitimini Anaokul seviyesine indirdi ve eğitimlere başladı).

Avrupa Eğitim Komisyonu raporuna göre; kodlama ve programlama dersleri 12 Avrupa Ülkesi’nin müfredatına girdi. Bu ülkelerden bazıları; Bulgaristan, Danimarka, Yunanistan, İrlanda, Kıbrıs, Polonya, Litvanya ve Portekiz.  

Peki Türkiye ne durumda?

Uluslararası arenaya baktığımızda, Türkiye olarak bir geç kalmışlıktan söz edebiliriz. Bu farkındalıkla ülkemizde yeni yeni başlanan bu değişimin sonucu, uzun vadede geleceğimiz için iyi bir adım olacaktır.

Dünya konjonktürünü iyi okumak ve yakalamak Türkiye’nin istediği ekonomik ve toplumsal refaha daha hızlı ulaşmasına katkı sağlar.

Özel teşebbüslerle yeni yeni hareketlenen kodlama eğitimlerinin, devlet eliyle de daha fazla teşvik edilip, uygulanması gerekir.

Ülkemizde; Dijital Türkiye Yol Haritası’nda henüz yerini alamayan “Programlama Eğitimi”, 2016 yılında ortaokul ve lise müfredatı için düşünüldü fakat hayata geçirilemedi.

Bilişim ve Teknoloji Öğretmenliği gibi bir branş olması referansıyla eğitimde iyileştirme ve dijital dünyaya ayak uydurmak için gerekli adımların atılarak başlangıç yapılmasına ihtiyaç vardır. Günümüzde özel teşebbüs ve kurumların atılımlarıyla desteklenen bu sürecin devlet politikası haline gelmesi, üretim, verimlilik, sürdürülebilirlik, endüstri 4.0, inovasyon vb kavramların içini dolduracaktır. Gelecek nesilleri iyi yetiştirmek toplumun bir parçası olan her birey için bir amaç olmalıdır.

Yazar : Başak AKBAŞ

Önceki makaleÇocuklar için Kodlama/Programlama Eğitimi Nedir? Neden bu kadar önemlidir?Sonraki makale Microsoft HoloLens

About The Blog

Nulla laoreet vestibulum turpis non finibus. Proin interdum a tortor sit amet mollis. Maecenas sollicitudin accumsan enim, ut aliquet risus.

Son Yazılar

Mobil Uygulama Geliştirme Nedir? Mobil Uygulama Geliştirme için Hangi Programlama Dilleri Kullanılmalıdır?Şubat 19, 2020
Microsoft’dan Startup’lar için GitHub Enterprise ve Microsoft Power Platform Müjdesi!Şubat 18, 2020
Arama Motoru OptimizasyonuŞubat 11, 2020

Kategoriler

  • Girişimcilik
  • Haber
  • Makale
  • Teknoloji
  • Yazılım

Meta

  • Giriş
  • Yazı beslemesi
  • Yorum beslemesi
  • WordPress.org

Etiketler

3d nesneler akıllı asistanlar akıllı robot arge nedir artırılmış gerçeklik bulut bilişim bulut dağıtım türleri bulut işletim sistemi bulut nedir bulut teknolojisi bulut teknolojisi nedir hizmet inovasyonu ikili kod nedir inovasyon nedir inovasyon süreci inovasyon yöntemleri inovasyon çeşitleri inovatif yaklaşım insansı robot insan zekâsı simülasyonu kodlama dilleri neler kodlama eğitimi kodlama nasıl yapılır kodlama neden önemli kodlama nedir makine öğrenimi microsoft pazarlama inovasyonu programlama dilleri programlama eğitimi programlama nedir projeler için yazılım geliştirme Yapay zekâ yapay zekâ nedir yazılım geliştirme yazılım geliştirme modelleri yazılım geliştirme süreci yenilikçi yaklaşımlar yeni ürün geliştirme çocuklar için kodlama eğitimi ürün geliştirme aşamaları ürün geliştirme nasıl yapılır ürün geliştirme nedir ürün geliştirme süreçleri ürün inovasyonu

İletişim

Pınarbaşı Mah., Hürriyet Cad., Antalya Teknokent, Uluğbey Binası, No :3A / B60,

Konyaaltı / Antalya
+90 (535) 573 7799
mail@enprobilisim.com
Pazartesi - Cuma
8:00 - 18:00
Rife WordPress Theme ♥ Proudly built by Apollo13Themes - Edit this text